sâmbătă, 18 aprilie 2009

Februarie 2009






Concordia și Agenția Antidrog Harghita în Proiectul ArdEd

Cea mai recentă acțiune a Concordiei în colaborare cu Agenția Națională Antidrog Harghita a fost proiectul ArdEd, realizat și în parteneriat cu Asociația Femeilor din Bălan. Tinerii asociației, împreună cu conducerea au invitat la Casa de cultură din orașul Bălan pe toți doritorii de ceva special, mai exact o prezentare amplă făcută de membrii Concordiei pe tematică Antidrog. Cei prezenți au asistat la diferite prezentări ale celor din asociație, punctul culminant al prezentării fiind cel în care cinci membrii, Alex Cărăușu și Ceugea Sorina acompaniați de Robert Mihăilă, Răzvan Benca și Kiss Joszef au realizat o mică scenetă pe tema "O zi din viața unui dependent de droguri". În timpul manifestației, pe fundalul unui panou din spatele "actorilor" rulau slide-uri cu chipuri ale unor oameni ce-au căzut în capcana drogurilor, imagini nu prea frumoase, deoarece, bineînțeles un dependent de droguri nu prea avea cum să arate ca un om normal după ce-și ia dozele de substanțe narcotice.
Acțiunea s-a bucurat de prezența multor tineri din Bălan și a celor interesați în topica Antidrog. La sfârșitul prezentărilor, au fost puși față-n față toți cei prezenți pentru a discuta pe tema consumului dr droguri și mai ales despre viitorul Centru de dezintoxicare ce va urma să pornească în orașul Bălan.  Din discuții au ieșit și scântei, asta sporadic, însă cum totul se termină cu bine, cei prezenți au fost informați despre toate riscurile și beneficiile pe care ni le va oferi acest centru de dezintoxicare în Bălan, oraș declarat de demult drept zonă defavorizată.
La final cu toții au plecat mulțumiți spre casele lor, după prezentare, asta după ce în prealabil li s-au dat răspunsuri la toate întrebările lor legate de Centrul de dezintoxicare din Bălan și despre droguri, la aceste întrebări au răspuns, Robert Kovacs - director de programe al Concordiei, Nicoleta Pinchireac - unul din membrii fondatori a Asociației Femeilor din Bălan, Alexandra Țifrea - Agenția Națională Antidrog Harghita, Volin Mereș - responsabil pe probleme antidrog Bălan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu